| Autor |
Wiadomość |
kamelaa Rekrut
|
Wysłany: Pią Cze 04, 2010 4:37 am Temat postu: Pomoc w sprawdzeniu sprzętu - Tipman 98 ACT , E-grip WAS |
|
|
Witam wszystkich. To mój pierwszy post.
Jakiś czas temu zakupiłem używany sprzęt i nie daję rady ogarnąć e-gripa.(wydaje mi się żę jest uszkodzony)
Mam pytanie - czy jest ktoś , kto pomógł by mi sprawdzić ten używany sprzęt (głównie e-grip) ?
Chodzi o Tippmanna 98 ACT + e-grip WAS Najprawdopodobniej ?
Z góry dzieki.
Pozdrawiam
kamelaa
Rzeszów _________________ kamelaa |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Hash Weteran

|
Wysłany: Pią Cze 04, 2010 2:38 pm Temat postu: |
|
|
opisz objawy, dlaczego sadzisz ze jest uszkodzony _________________ enjoy responsibly |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kamelaa Rekrut
|
Wysłany: Sob Cze 05, 2010 12:04 pm Temat postu: |
|
|
Dzięki za zainteresowanie.
Na początku po podłączniu wrzystkiego przy ustawieniu trybu na auto często oddawał po kilka strzałów po spuszczeniu spustu (sam strzelał) , często strzelał kilkoma kulkami na raz . Obecnie nie strzela wogóle.
Nie wiem jak sprawdzić na sucho czy egrip działa , ale po podłączeniu bateri na sucho i naciśnięciu spustu nie ma żadnej reakcji ( elekromagnes nie reaguje , na początku była reakcja tzn po wciśnięciu spustu było słychać że elektromagnes działa) - nie wiem do końca czy to dobrze opisuje bo nie znam się na razie na budowie sprzętu. W każdym razie teraz marker nie działa - nie strzela. Po rozebraniu i widać że przy płytce było coś ruszane(lutowane). Najbardziej mnie zastaanawia dlaczego na początku strzelał (aczkolwiek jak opisałem źle) a teraz wogóle.
Podejrzewam że z mojego opisu nie wiele wynika. Jeśli jest taka możliwośc to mogę podjechać ze sprzętem na jakąś gre/trening i może wtedy będzie łatwiej to wszystko opisać.
Pomoc bezcenna - he he.
Pozdrawiam. _________________ kamelaa |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Patryk Weteran

|
Wysłany: Nie Cze 06, 2010 10:40 pm Temat postu: |
|
|
Sprawdz baterie... _________________ Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić. Przychodzi taki jeden, który nie wie że się nie da i on właśnie to robi.
Serwis, kule i wogole;) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kamelaa Rekrut
|
Wysłany: Pon Cze 07, 2010 3:48 pm Temat postu: |
|
|
Baterie sprawdziłem i niestety nic.
Po rozebraniu okazało się że oderwany jest jeden z kabelków wychodzący z solenoidu. Urwał się głęboko ( wewnątrz solenoidu praktycznie) - pewnie było zrobione na sprzedaż żeby strzelał a pod wpływem wstrząsów przy strzelaniu się lut zerwał i nie działa - dlatego na początku coś tam strzelał. Nie wiecie może czy solenoid jest rozbieralny , czy wogóle jest sens go naprawiać , czy kupić nowy? Reszta płytki też po przejściach (selektor też nie raz lutowany ) itp. Nie wiem czy go naprawiać czy dać sobie spokój i kupić nową płytkę.
Spróbuje dać jakiemuś elektronikowi do naprawy .
Dzieki za chęci odpowiadającym.
Pozdr. _________________ kamelaa |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kogut Site Admin

|
Wysłany: Pon Cze 07, 2010 5:05 pm Temat postu: |
|
|
oddaj tego markera i powiedz temu co Ci sprzedal ze jest uszkodzony i nie zaznaczył tego... innymi slowy nie powiedział Ci ze marker nie działa... skoro na allegro da sie oddawac i straszyć, to powinno i teraz. _________________ paintball rzeszów |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kudłacz Rekrut

|
Wysłany: Pon Cze 07, 2010 9:34 pm Temat postu: |
|
|
To jak z tej serii pytania, to też mam jedno:
Trwa obecnie aukcja:
http://allegro.pl/item1067508175_egrip_do_tippmann_custom_98.html
zastanawiam się nad jej zakupem, posiadam już owy karabin, no i pytanie:
- czy warto ???
- czy nie za drogo, jak za sprzęt używany
- czy ten zestaw jest faktycznie kompletny (czy może czegoś brakuje) _________________ 6 months, 6 lives, 6 women, one creed... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kamelaa Rekrut
|
Wysłany: Pon Cze 07, 2010 9:52 pm Temat postu: |
|
|
Czy kompletny - chyba tak , ale dla pewności poczekaj aż się wypowie ktoś doświadczony. Ja mam ten sprzęt niedługo.
Generalnie sam egrip jest wg mnie kiepski - to jest chyba egrip gdzie w trybie auto zanim zacznie strzelać sria oddaje 2 czy 3 strzały pojedyńcze (tzn wolniej jakoś) - dla mnie to bani. Duży minus.
Ja w swoim zestawie miłem egrip (co prawda jak sie okazuje uszkodzony) ale 280 za używkę to wg mnie dużo. To jest jak się okazuje delikatna rzecz i wolałbym nowy. Ale kupno nowego to koło 450 zł więc to troche dużo (drugie tyle co marker).
Jeśli koniecznie egrip do tipmmanna to z płytką APE ewentualnie WAS. _________________ kamelaa |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kudłacz Rekrut

|
Wysłany: Pon Cze 07, 2010 10:32 pm Temat postu: |
|
|
Ok, tylko pierwsze pytanie co to jest AEP, WAS ??
Czym one się różnią od innych, bądź czym się charakteryzują ??? _________________ 6 months, 6 lives, 6 women, one creed... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Hash Weteran

|
Wysłany: Wto Cze 08, 2010 9:41 am Temat postu: |
|
|
| Kudłacz napisał: | Ok, tylko pierwsze pytanie co to jest AEP, WAS ??
Czym one się różnią od innych, bądź czym się charakteryzują ??? |
WAS i APE to firma, czym sie roznią nie mam pojęcia, jaki jest sens elektro gripa w t98 tez nie wiem. chcesz szybki marker to zmien baze, chcesz "nie do zepsucia" zostaw mechanike w spokoju. btw jaka spłuke polecacie do t98 z egripem? _________________ enjoy responsibly |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Staszek Plutonowy

|
Wysłany: Wto Cze 08, 2010 2:33 pm Temat postu: |
|
|
q-loader:) cena ; 3 x tipki + butla 1.1 l Hp ( 700zł)
u nas tez byl taki jeden co chcail a5 z egripem i qloaderem --- wyleczył sie szybko  _________________ www.pogonbydlo.pl
gg: 7824972 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|