FAQ Użytkownicy Grupy Galerie Rejestracja Zaloguj
Profil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Szukaj

plan na budowe pola
Idź do strony Poprzedni  1, 2

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Strona Główna -> News & General Chat
Autor Wiadomość
Jowitek
Rekrut

PostWysłany: Czw Gru 23, 2010 2:26 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Faktycznie temat jest zabawny - nie da się ukryć.
Faktycznie nie jestem starym wyjadaczem i PB bawię się dopiero od tego roku. Co za tym idzie częściej mam tyłek zmalowany farbą niż inni, więc jeśli Cię skoko nie interesują oczekiwania początkujących, to zaprawdę możesz moich postów nie czytać.
Niemniej wspominając o odbijaniu samolotu czy hali treningowej GSG-9 wspomniałem również że jest to efekt pobudzenia mojej wyobraźni, którą to mam i chętnie się nią posługuję. Trochę szkoda faceta dołować od samego początku formułkami: "na pewno Ci się nie uda" albo "poczytaj sobie na innym forum" bo a nuż to jest gość który jest w stanie zrealizować swoje marzenia. Może lepiej mu doradzić: "weź kilku kumpli i pojedź sobie na komercyjne strzelanie. Jak Ci się spodoba, to popatrz czy u Ciebie też da się coś takiego zrobić. Jeśli się nie spodoba to popatrz co byś zmienił" - UWAGA! powyższą poradę udzielał człowiek co dopiero trzy razy w życiu się strzelał - dodaję w celach wiadomych.
Tylko mam jedną prośbę, nie pisz na forum ze ktoś "g..no wie" bo to najzwyczajniej nie wypada. Czy jak byś mnie spotkał na ulicy i wykazał bym się brakiem wiedzy w jakiejś dziedzinie, to też byś tak mi pojechał? Zawsze można napisać "doświadczenie tego gościa nie jest tak duże jak by się mogło wydawać"
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
mr1983stalin
Mieczyk

PostWysłany: Czw Gru 23, 2010 8:57 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Panie Patryku jak juz wcześniej wspominałem tylko człowiek głupi uważa że wszystko wie a ja jakoś tak mam że z głupkami nie podejmuje rozmów to po pierwsze a po drugie to myślę że powinieneś zmienić tą sentencje którą masz w podpisie bo Twoje wypowiedzi w tym temacie temu przeczą, a co do Twojej opini że niby mój poziom jest denny to się nie zgadzam z tym i widzę że starasz się wypowiadać w ten sposób jak dziecku które coś złego zrobiło i zabrano mu lizaka a ono w płacz i używa jakiś takich dziwnych argumentów byle tylko dowalić temu co mu zabrał i nawet nie ma w tym prawdy ale musi cos mówic by mówić to też się nie dziwię Twojej liczbie postów ja w sumie nie zabrałem nikomu lizaka ale każdy mnie krytykuje za mój nick ale do wiadomości wszystkich nie liczcie na to że go zmienię więc dajcie sobie z tym spokój i zacznijcie normalnie rozmawiać w końcu jak ktoś tam powiedział PB jest by się integrować a nie tworzyć konflikty bo wtedy faktycznie możesz mieć te 5 tys w ciągu roku i każdy tak będzie miał a na forum zamiast pomagac rozwiązywac problemy to będą nowe tematy typu "może dzisiaj by temu skopać dup..." mimo wszystko pozdrawiam
P.S. Napisała to osoba która gó..no wie, nic nie grała, nic nie wie o PB .
skoko
Rekrut

PostWysłany: Czw Gru 23, 2010 11:03 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

powiem tak mnie ten typo gówno interesuje i to co pisze zawsze się znajdzie taki pępek świata.nie pasuje temat to na niego nie odpowiadaj

oczywiście nie grałem i jak na razie mnie do tego nie ciągnie- więc jeśli mam zrobić pole dla ludzi to muszę grać w pb lub asg-tak samo zegarmistrz robi (naprawia) zegarki ale ich nie nosi.
mam lekki areał ziemi największy w kawałku 4h tylko że ten zostawiam sobie posiadam jeszcze pole 2h mogę zrobić co z nim chcę wygląd prostokątu. widziałem kilka pól nie ma wiele zachodu z takiego pola co widziałem wykopy tunele przygarnięte gałęźmi opony rolki snopki.
a jeśli chodzi o speedy to ziomka kolega mówił mi że jeśli są rozgrywki chodzi mi o teren hektar powinien wystarczyć na taki bajer.dmuchawce ogrodzić siatką toaleta miejsce na przebranie miejsce gdzie można zrobić posiłek (kuchnia) miejsce na sprzęt. ja chcę posiadać jak na razie pole myk w tym abym zarobił więcej niż np . zasieje tam marchew lub inne warzywa.
czy jeśli będę posiadał pole to muszę mieć np instruktora lub coś z tym związanego ?
Powrót do góry
Tajczo
Szeregowiec

PostWysłany: Czw Gru 23, 2010 12:24 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

chłopaki wasze wypowiedzi brzmią na zasadzie "budyń to zaj**ty deser, ale nie nadaje się na sanki"

to nie jest sztuka wydac w cholerę kasy i ja stracic wiec na waszym miejscu jednak nie obrazalbym osob ktore maja jakies doswiadczenie a nie jak wam sie wydaje tylko was obrazaja pogadajcie na Pw a sie o tym przekonacie

a mrstalin jak napisales gó**o wiesz nt PB i przy twoim podejsciu tak zostanie bo tak jak ktos pisal pierwsze wrazenie zrobiles tragiczne i raczej nie znajda sie chetni zeby grac w twoim towarzystwie i podciagnac twoja wiedze w tym temacie
ale coz takie osoby jak ty tez sa potrzebne bo inaczej byloby nudno
Powrót do góry
limahl
Szeregowiec

PostWysłany: Czw Gru 23, 2010 12:35 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Patryk napisał:
Ja nie krytykuje waszych opinii, oczywiscie ze po to jest forum, ale prawde mowiac caly ten temat mnie bawi.
Nie chcesz zyc z "ziemi rolnej" to wez w hodowle czegos zainwestuj, albo w cos na czym sie znasz. Powazny przedsiebiorca nie loguje sie na forum i nie pyta czy da sie na tym zarobic i co ma zrobic.
Pisanie "speedów", "jeśli chodzi o te speedy" to jest tragedia i nie chce tego komentowac, ale to swiadczy o Twojej wiedzy i braku szacunku do nas.

Te speedy , to jak by o ćpunach pisał Evil or Very Mad . Widać , że z marketingiem jest za pan brat . Pewnie taką reklamą parę osób by zainteresował.

Co do postow mr. cos tam to trzyma stale ten sam rowny poziom czyli dno, ale zgadzam sie ze szkoda "stukac w klawisze". Wez tylko pod uwage ze pb jest gra towarzyska a pierwsze dobre wrazenie ma sie okazje zrobic tylko raz i tobie to nie wyszlo... Zebys sie czasami nie obudzil z reka w nocniku ze wszyscy cie ignoruja.

W 100% popieram !
Zdaje się , że mr. cos tam powinien zadać sobie trochę trudu i zapoznać się z definicją : ignorancja , bo jak widać nie wie co to znaczy.

Jowitek ja swoje ponad 1000 postow nastukalem przez ponad 5lat, gdybym posty nabijal z predkoscia mr. cos tam to bym mial pewnie ponad 5tysiecy Wink

Albo i więcej . Mam tylko nadzieję , że już niedługo mu się znudzi i znajdzie sobie inną zabawę .

Patryk przeprasza , że tak trochę okroiłem Twój tekst , ale dokładnie do tego chciałem się odnieść .
Powrót do góry
vandallo
Rekrut

PostWysłany: Czw Gru 23, 2010 12:40 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

1) może z zegarkami jest inaczej, ale nie grasz-nie rób pola, polecam jak hash napisał policzyć wszystko z kimś ogarniętym i sam dojdziesz że się nie opłaca bez pewnej dozy doświadczenia w temacie pb-kumpel chciał robić pole, też miał ziemię i też nie grał-po wstępnej kalkulacji postanowił zrobić po staremu sad, bo lepszy biznes

2) poza tym grasz, znasz ludzi, masz taniej

3) sie ma ludzie wogóle, postanowiłem w końcu profil założyć, pierwszy temat, a tu spinka, wiedziałem że forum jest wesołe, ale że aż tak Laughing
snajp
Mieczyk

PostWysłany: Czw Gru 23, 2010 4:39 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:

oczywiście nie grałem i jak na razie mnie do tego nie ciągnie- więc jeśli mam zrobić pole dla ludzi to muszę grać w pb lub asg-tak samo zegarmistrz robi (naprawia) zegarki ale ich nie nosi.

otwórz warsztat samochodowy, przecież nie musisz sie na tym znać. Nie zrozum mnie źle, ale bedziesz miał klientów i co? Dasz im sprzęt i powiesz grajcie sobie. Po pierwsze musisz przede wszystkim zapewnić im 100% bezpieczeństwa (ciągłe powtarzanie żeby nie ściągali masek w czasie gry, założone barell bagi w strefie bezpiecznej , często komercja nie rozumie tych rygorystycznych zasad bezpieczeństwa i je ignoruje), musisz być ciągle z nimi na polu, i oprócz tego że jestes sedzią musisz zwracać ciągle uwage na ich bezpieczeństwo. Do tego organizujesz im jakieś mini gry, samo strzelanie do siebie jest już mało atrakcyjne i jeśli chcesz by klient wrócił musisz być zawsze na bierząco i ciągle coś udoskonalać i siedzieć w tym światku PB. Dlatego doświadczenie jest niezbędne w tej dziedzinie.
Piszesz że chcesz wydać 100 tyś na budowę pola. nie trzeba byc matematykiem by sobie szybko przekalkulować po jakim czasie się zwróci biznes. policz sobie np. klient wyda u ciebie 50 zł i pomnóz przez 10. Odlicz koszty własne (kulki, gaz, amortyzacje sprzętu, paliwo do auta, reklamę, zus, podatek, księgowy) i zobacz ile ci zostanie. Musiałbyś mieć minimum 3 takie gry w tygodniu by na tym zarobić.
Tak wiec zanim utopisz kasę dobrze się zastanów i wszystko sobie przekalkuluj

www.aktywnyjanow.pl

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
baryla
Plutonowy

PostWysłany: Czw Gru 23, 2010 5:52 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
otwórz warsztat samochodowy, przecież nie musisz sie na tym znać.

HEH trafione w sedno Very Happy
Cytat:
czy jeśli będę posiadał pole to muszę mieć np instruktora lub coś z tym związanego?

OO przepraszam nie doczytałem do końca, Panowie kolega chce być tylko inwestorem nie wieszajcie na nim psów tylko bierzcie te 100 tysi i twórzcie nową miejscówkę Very Happy.

Nothing touched the trigger but the devil's right hand
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
limahl
Szeregowiec

PostWysłany: Czw Gru 23, 2010 8:55 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

baryla napisał:
Panowie kolega chce być tylko inwestorem nie wieszajcie na nim psów tylko bierzcie te 100 tysi i twórzcie nową miejscówkę Very Happy.

Hahahahhahahahhh ...
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Strona Główna -> News & General Chat Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

Skocz do: