| Autor |
Wiadomość |
rysywudypy Rekrut
|
Wysłany: Nie Lip 03, 2011 11:56 am Temat postu: NOWY GRACZ !!! ZAKUPY !!! |
|
|
Witam wszystkich
zważywszy na fakt iż zostałem zarażony tą gierką a nie posiadam własnego sprzętu chciałem was poprosić o jakieś namiary lub informacje dotyczące kupna markera maski i jakichś ppodstawowych rzeczy do gry
interesuje mnie marker o prostej konstrukcji bez elektroniki myślałem o tipmanie 86 ale to jest kwestia dogadania nie chciał bym wydać majątku na dziendobry jak by ktoś miał coś takiego to proszę o kontakt mój tel to 888533133 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
tomo Rekrut
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
artur_b Weteran
|
Wysłany: Nie Lip 03, 2011 8:01 pm Temat postu: |
|
|
Kup sobie 98C, dokup do tego lufe 16 calową, butelke HP i jakąś prostą maske z podwójną szybą - nie wydasz dużo, w razie potrzeby bez większego problemu sprzedasz i kupisz coś bardziej zaawansowego.
Od 98C dostaniesz względną niezawodność, dobry dostęp do części zamiennych i możliwości zabawy w tuning (kolby, obudowy, duperelki - wielu osobom się to podoba).
Na masce nie oszczędzaj, ale nie przesadź - jeśli nie zamierzasz grać zbyt często maska rodzaju Helix Vents w zupełności Ci wystarczy. Kosztuje ona ok 110 zł
Butle HP 0,8 l. to koszt ok 130 zł - koniecznie HP, bo staje się to standardem i spycha CO2 na margines (a co za tym idzie z dostepem do HP będzie mniejszy problem na imprezach - w Rzeszowie możesz załadować pojedynczą butlę u nurków (np. Rafał Aquateam), z CO2 jest większy kłopot.
Stosunek jakość-cena będzie przy tej konfiguracji IMHO najbardziej optymalny. _________________ organizacja imprez | wieczory kawalerskie |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Lukas Weteran
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
ZIOMBALL Rekrut
|
Wysłany: Pon Lip 04, 2011 11:46 pm Temat postu: |
|
|
Witam wszystkich . Moze i to wkurzy paru uzytkowników i mnie bedą krytykować ale to co napisze to czysta prawda:)
Każdy zazwyczaj zaczyna Od tipmanna ,albo BT oczywiscie z powodu ze sie nei chce elektryki....( w tym oczywiscie ja) Zagra pare razy i zarazony paintballem na maxa chce od klamki czegos wiecej. Hmmmm Na początek pada lufa, takze juz dokłądamy ( przy jj jest to jakies 160 zł) Gdy nam lufa cos poprawi jest fajnie ale znów sie chce czegos wiecej. I sie dokłądam i dokłada. A jaki bedzie efekt?
Sprzedasz klamke za jakis rok. Stracisz na niej i kupisz jakiegos elektryka który bedzie stosunkowo w podobnej cenie ( mówie o nowych klamkach ze sklepu)
Takze ja ci radzę chłopie zastanów i sie i poszukaj jakiegos elektryka który bedzie lezejszy , mniejszy , i osiagi beda 100 % lepsze.
Poszukaj ofert na SP VIBE , to bardzo fajna klamka juz niskocisnienowa z 3 trybami strzału. Uzywke znajdziesz w granicy 400 zł.
Gdybys jednak zupełnie nie uwazał tego co pisze za słusze (ps : pewnie tak bedzie bo kiedys tez czytałem posty kolegów i tez miałem to w nosie i kupiłem BT) to rozgladnij sie za Inspire Havoc to klama która kupisz za 199 zł a bije tipmana na łeb i szyje:P według mnie.
Jezli namieszałem to sory , ale chciałem dobrze:P Pozdrawiam!!! _________________ ZIOMBALL |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Jowitek Rekrut

|
Wysłany: Wto Lip 05, 2011 8:56 am Temat postu: |
|
|
...i prawda i nieprawda.
Wszystko zależy gdzie sie chcesz sptrzelać. Jeśli planujesz się "szlajać" po lasach to po wspomnianej wyżej wymianie lufy, tippmann starczy Ci na długo. Moze nie bedzie rewelacyjny ale w lesie "obleci". Wydatki tez nie muszą być duże, bo np. mnie się udało kupić używaną (ale w idealnym stanie) lufę SP Progressive 14 calową do t98 za 60 pln i lepsza mi nie potrzebna.
Z drugiej strony jest powiedzenie że wszyscy wcześniej czy później wychodzą z lasu i wtedy bez elektryka można najwyżej narazić się na politowanie. a o jakimkolwiek wyniku sprtowym można zapomnieć.
Ze sprzedażą tippmanna też nie powinieneś mieć problemu. Tippmanny są jak VW Garbusy - wraz z wiekiem wcale nie tracą tak na cenie. Wystarczy popatrzeć za ile udaje się sprzedać używane t98 na "alledrogo". Tym bardziej że jak koledzy wcześniej wspominali każdy popełnia "błąd" posiadania tippka. Zawsze też możesz sie rozglądać za uzywanym markerem na początek z przeznaczeniem na "leśno-rezerwowy" na przszyszłość. _________________ "...gdyby wszyscy ludzie byli braćmi to nie było by sióstr..."
W.Mann |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Thomal Plutonowy
|
Wysłany: Wto Lip 05, 2011 10:00 am Temat postu: |
|
|
Kolega ziomball ma rację bierz elektryka!!! Lepiej trzyma fpsy, kultura pracy jest o niebo lepsza, a na stockowej lufie masz większą szansę ustrzelić kogoś niż z tipkiem i lufą za 300pln Paintball jest takim sportem że zawsze jeżeli spróbujesz czegoś lepszego, będziesz chciał to mieć. I zobaczysz wkrótce że weźmiesz do łapy jakiegoś elektryka z wyższej półki i będziesz podjarany na maxa że tyle ten marker potrafi. I pamiętaj że na takim vibie zawsze możesz użyć opcji full auto i siać spustoszenie ];->
ps np taki zestawik przyjemny http://allegro.pl/marker-smartparts-vibe-okazja-i1688407871.html
Pozdrawiam  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Hash Weteran

|
Wysłany: Wto Lip 05, 2011 11:11 am Temat postu: |
|
|
do lasu koks albo pompka
elektryki na balony  _________________ enjoy responsibly |
|
| Powrót do góry |
|
 |
ZIOMBALL Rekrut
|
Wysłany: Wto Lip 05, 2011 11:12 am Temat postu: |
|
|
Fajnie z jest osoba która mnie poparła ale ja pisze zeby oszczedzic ci kasy. Bo kazdy popełnia ten sam błąd łąduje w BT , Tipki a potem i tak konczy z elektrykiem w łapie. Posłuchaj starszych kolegów bo my juz czulismy ten ból jak idziesz z tipkiem a ktos obok cb ma elektryka. Po co marnować kase. Wydaj ja raz a miej na przyszłosc.
A jeszcze jedno : nie ufaj tej tezie :
Nie chce elektryków , boe z elektryką zawsze jest problem , bo tipek cie nie zawiedzie;P
Ze tak powiem gówno prawda:D
Łatwo ci opisze czyszczenie :
Jak masz pralke która jest z filtrem i bez filtra.
jadna jak czyszcisz musisz wyciagnać tylko filtr ( taki elektryk np vibe) a druga musisz cała rozebrac i i wszystko rozkrecac do szczyszczenia , nawet silnik:P Wybierz co wolisz
A i sory za przykład bo nieiwem wogole czy pralki maja filtry czy nie ale popatrzcie na to bez łąpania mnie za jezyk. _________________ ZIOMBALL |
|
| Powrót do góry |
|
 |
ZIOMBALL Rekrut
|
Wysłany: Wto Lip 05, 2011 11:14 am Temat postu: |
|
|
A i jeszcze nikt nie powiedział ze elektrykiem mozesz obskoczyc wszystko. I las i z przeznaczeniem Balony:) _________________ ZIOMBALL |
|
| Powrót do góry |
|
 |
ZIOMBALL Rekrut
|
Wysłany: Wto Lip 05, 2011 11:28 pm Temat postu: |
|
|
Do konkretów. Znalazłem ci oferte na Vibe za 350 zł. Ja bym brał na twoim miejscu. Pzdr Jak cos pisz na gg
gg://10623290 _________________ ZIOMBALL |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|