FAQ Użytkownicy Grupy Galerie Rejestracja Zaloguj
Profil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Szukaj

Urozmaicenie Albigowej
Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Strona Główna -> Graveyard
Autor Wiadomość
Hash
Weteran

PostWysłany: Czw Sie 18, 2005 3:24 pm    Temat postu: Urozmaicenie Albigowej Odpowiedz z cytatem

Wszyscy wiedzą ze ja speeda lubie:) Zima idzie..
Mamy fajną hale, tylko troche uboga w przeszkody, ta na dole, gora straszy otworkami w podłodze, pora cos z tym zrobić.

Chciałem skołować trochę opon, mysle nic trudnego podzwonimy do kilku zakładów i po zabawie, ale ... nie ma lekko. Otóz firmy ktore maja cokolwiek wspólnego z oponami na ogół mają zapewniony odbiór zużytych, interesuje ich jakiś kwit świadczący o poprawnej utylizacji materiału i byle komu ich nie oddadzą.
Będe dzwonił jeszcze do kilku firm, ale w razie porażki moze ktoś ma znajomy zakład, walajace sie po garazu, podworku oponki?
Transportem zajme sie sam, trzeba coś dla klubu zrobićSmile

Pora na otworki, trzeba je czymś zatkać tylko w odwracalny sposób więc gruszka betonu odpada:)
Myślałem o zapchaniu ich plastikową butelką, kulką z gazety i zalepieniu gliną, w końcu to cegielnia i glina musi gdzies być. Efekt końcowy powinien być zadowalający.

Ostatni pomysł wiaze sie z opodatkowaniem dobrowolnym zainteresowanych na zakup desek, trzeba porobić osłony na otwartym polu przed małym domkiem i na całej łysej polanie, zwiekszy sie pole manewru i bedzie ciekawiej.

Jak ktoś ma pomysły to niech pisze, komentuje, byle na gadaniu sie nie skończyło.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Adres AIM
Fox
Szeregowiec

PostWysłany: Czw Sie 18, 2005 3:45 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dobrze wymyslone , jestem jak najbardziej za, nie wiedzialem ze z oponami to taki problem , postaram sie popytac po znajomych.

Co do przeszkod na polanie to mozna tez pomyslec o okopach Twisted Evil , ma ktos ochote spedzic mily sloneczny dzien z lopata w rece?
Deski pewnie nie sa takie drogie a gdyby dobrze sie rozgladnac (np po ogrodkach dzialkowych Wink ) hmm ...

No i pozostaje kwestia mapy terenu , tu uklon w strone koziego i zebra Smile to napewno sie nam przyda
kogut
Site Admin

PostWysłany: Pią Sie 19, 2005 12:03 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mapa jest... zrobilem prowizoryczna ale jest na niej wszystko co sie tam znajduje... nie rysowalem oczywiscie wnetrz budynkow... bo to w ciul zabawy i wogole problem z tym... aha i te wydajace sie duzymi - odstepy miedzy niektorymi budynkami w rzeczywistosci takie sa ! poprostu krzaki robia wrazenie waskich przejsc.

nawet teraz byl dowcip bo konwertowanie kroków na pixele to byla straszna zabawa...
mysle ze taka mapa wystarczy spokojnie do ustalania przed gra kto co ma bronic, atakowac czy cokolwiek.

Wszystko co zielone to trawa, ktora z checia bym wycial - CAŁĄ i zamiast niej postawic deski, opony itp...

aha ta mapa jest wieksza... wiec spokojnie mozna ja wydrukowac gdzies w firmie, ktora robi wydruki wielkoformatowe... pozniej przyczepic mozna ja gdzies w albigowej tylko tak aby na nia nie padal deszcz.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Fox
Szeregowiec

PostWysłany: Pią Sie 19, 2005 8:13 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jesli ta mapa jest naprawde dobra to moge wziac sie za jej stuningowanie Smile
tosiabunio
Mieczyk

PostWysłany: Pią Sie 19, 2005 9:52 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wykoncypujcie jakiś obszar do spidowania. Bez tego nie będzie zabawy. I Hash się ucieszy. I ja.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
kogut
Site Admin

PostWysłany: Pią Sie 19, 2005 12:28 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

speeda mozna w hali zorganizowac.

zas na zewnatrz to trzeba zaczac od koszenia trawy np tam po lewej stronie mapy... jak biegnie ta droga to mozna by wykosic wszystko...
jedni startuja zza domku (ktorego bronimy podczas gier) drudzy zza tego 50 metrow dalej co jest przy drodze... tyle ze narazie jedyna przeszkoda jest studnia...

na gorze w fabryce jak mowil hash trzeba jakos te dziury załatać... wiecie mniej wiecej jaka one maja wielkosc bo ja juz nie pamietam ? i czy one sa prosto na wylot czy jest wieksza dziura a w niej mniejsza ? i jak glebokie ?
Powrót do góry
Fox
Szeregowiec

PostWysłany: Pią Sie 19, 2005 1:03 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kogut speeda na wolnym powietrzu mozna rowniez jakos fajnie rozplanowac, pewnie z ta mysla hash pisal o deskach
Hash
Weteran

PostWysłany: Pią Sie 19, 2005 6:49 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nie chodzi o spped wszedzie gdzei sie da tylko jak obkosicie wzgórze to nie wiem czy ktos bedzie na tyle twardy zeby sie pod jeden bądź drugi domek dostać, grad kulek zero osłony - nie za fajnie.
Powrót do góry
kogut
Site Admin

PostWysłany: Pią Sie 19, 2005 7:44 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

domalowalem przykladowe miejsce ktore moim zdaniem warto skosic, do tego dochodzi ustawienie jakis przeszkod mniej wiecej jakos tak jak sa te kropki jaskrawe...

ponadto bedac tam ostatnio w celu zrobienia owej mapy zauwazylem ze dwa okna w budynku sa zarosniete krzakami (te okna znajduja sie tu gdzie sa niebieskie kropki na mapie) gdyby wycial te trawska to by mozna bylo bawic sie tez w obrone tego budynku.

zacznijmy myslec o przeszkodach...

5-6 opon + 1 duza od traktora znaleźlismy dzisiaj na poligonie... wystarczy je stamtad zabrac i przewieźć do albigowej... moze jutro znajdziemy czas...

do glowy mi tez przyszedl taki pomysl... mozna skads zebrac tekturowe duze pudła np. po telewizorze... kulka nie powinna czegos takiego przebić, a jesli tak to mozna przykleic tasma w kazdym z nich jeszcze jedna warstwe tektury i bedzie dobra przeszkoda powiedzmy do fabryki...
2 pudła na sobie stojące - do kazdego po cegłówce sie wsadzi i by sie trzymało to jakos... ewentualnie w sloneczne dni mozna takie cos ustawic na zewnatrz... a pozniej chowac do fabryki aby nie zamokło.

tym sposobem "mamy" juz 2 przeszkody... wystarczy to zmontować...
czym sprobojemy sie jutro zainteresowac - tyle ze nie wiem skad takie duze pudła wziasc... moze zebro zalatwi z media markt`u
Powrót do góry
Hash
Weteran

PostWysłany: Pią Sie 19, 2005 9:01 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kartonowi to ja nie ufam, kiedys sie w domu nudziłem i strzeliłem z 4 metrów w kartonowe pudło, kulka rozbiła sie na ścianie, dwie warstwy przedarte, moze zwielokrotnienie warstw coś da.
Powrót do góry
kogut
Site Admin

PostWysłany: Sob Sie 20, 2005 10:51 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hmm zapomnialem o tym ze kulka moze sie tak latwo nie rozbic o karton... rzeczywiscie pasuje przeprowadzic testy oraz jesli maja przebic to kulki to zrobic dwie warstwy tektury...

ewentualnie ja mam troche starych plyt CD sprzed paru i wiecej lat na ktorych sa same glupoty... zawsze mozna plyty przykleić do tektury jakims super glue od storny narazonej na ostrzał... a pozniej przejechac jeszcze taśmą jakas szeroką po nich i kulki na pewno sie wtedy beda rozbijały a druga warstwa raczej nie bedzie potrzebna.
Powrót do góry
kozi
Gość

PostWysłany: Sob Sie 20, 2005 11:34 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Kogut: ewentualnie ja mam troche starych plyt CD sprzed paru i wiecej lat na ktorych sa same glupoty... zawsze mozna plyty przykleić do tektury jakims super glue od storny narazonej na ostrzał..

Płyty będą oślepiać graczy co spowoduje utrudnienia w grze. Pozatym nie wiem jaki to musiałby być televizor zeby dorosły mężczyzna mógł schować się za pudłem z niego Shocked Tam na miejscu w albigowej jest dużo różnych przedmiotów które mogły by posłużyć jako przeszkody...

Np taki kocioł jak poniezej to nie problem by przenieść na pole a jest takich wiecej:

Do tego chciałbym zaznaczyć, że w szczególności pasuje wykosić trawe znajdującą się między suszarniami:

Takie miejsca trzeba zabezpieczyć a jest ich bardzo dużo:

Piętro hali jest świetnym też miejscem na speedballa. Do tych żelaznych belek można przymocować cokolwiek. Nawet wspomniane wcześniej kartony Smile Okna od strony parkingu to nie problem bo zawsze można je zabic deskami...

W przyszłości można pomyśleć nad wykorzystaniem jeziorka które znajdue się za suszarniami:

To by było na tyle. Jak mi się jeszcze coś przypomni dam znać Smile

Pozdrawiam wszystkich
TK
Powrót do góry
kogut
Site Admin

PostWysłany: Sob Sie 20, 2005 12:03 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kozi napisał:
Płyty będą oślepiać graczy co spowoduje utrudnienia w grze.

nie watpliwie masz racje, ale nie wzioles pod uwage tego ze plyty maja dwie strony Shocked

kozi napisał:
Pozatym nie wiem jaki to musiałby być televizor zeby dorosły mężczyzna mógł schować się za pudłem z niego Shocked

przeczytaj to co napisalem wyzej zaczyna sie od "...2 pudła na sobie stojące"
teraz sobie przypomnij jak duze jest pudlo po TV ktore stoi u mnie na balkonie, zapewniam Cie ze w takim jednym moglbys zamieszkać Wink
Powrót do góry
kozi
Gość

PostWysłany: Sob Sie 20, 2005 4:45 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
zapewniam Cie ze w takim jednym moglbys zamieszkać Wink

Pewnie masz racje, zresztą kto wiedziałby lepiej o przestronności pudła od telewizora niż Ty- próbowałeś wiec wiesz Twisted Evil
Powrót do góry
Fox
Szeregowiec

PostWysłany: Sob Sie 20, 2005 6:18 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kozi napisał:

W przyszłości można pomyśleć nad wykorzystaniem jeziorka które znajdue się za suszarniami:

Shocked ... prosze rozwin ta mysl hehe
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Strona Główna -> Graveyard Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następny
Strona 1 z 4

Skocz do: