| Autor |
Wiadomość |
KBKS Szeregowiec

|
Wysłany: Pią Lut 27, 2009 4:51 pm Temat postu: prosba o pomoc |
|
|
wita wszystkich , wiem ze post nie powinien sie wogole znajdowac w tym dziale ale mysle ze wszystkim to wyjdzie na dobre:)
mianowidzie jak wiecie kupilem kompresor , jest juz sprawdzony i bije bezposrednio butle paintballowe do 200bar jednak jest napedzany na silnik elektryczy 4kw. sa dwie opcje - albo zalozyc silnik 6,5 konia albo musialbym kupic agregat ale chyba zostane przy pomysle z silnikiem bo zajmuje mniej miejsca i oczywiscie bedzie taniej...
i tu prosba do Was... uruchomcie kontakty i popytajcie o taki silnik ( wal musi byc poziomo) na allegro podrobki hondy kosztuja kolo 700zl , moze jakas uzywke gdzies dopadnie taniej...
pozdroo |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Filip Szeregowiec

Dołączył: 03 Lip 2008 Posty: 112 Skąd: Rzeszów - Nowe Miasto - Pogoń Bydło
|
Wysłany: Pią Lut 27, 2009 4:58 pm Temat postu: |
|
|
Małe pytanko dlaczego silnik elektryczny odpada ? To jest 1- czy 3-fazowy ? _________________ Pozdrawiam
Filip |
|
| Powrót do góry |
|
 |
KBKS Szeregowiec

|
Wysłany: Pią Lut 27, 2009 5:58 pm Temat postu: |
|
|
w terenie bedzie ciezko z dostepem do siły |
|
| Powrót do góry |
|
 |
soulman Plutonowy

|
Wysłany: Sob Lut 28, 2009 12:04 pm Temat postu: |
|
|
KBKS - skontaktuj sie z Geoo.
On jest elektrykiem i specem od takich spraw - wyjasni Ci wszystko.
Ale z tego co przerabialismy (tez mysle nad takim zakupem) potrzebujesz silnika 3 fazowego - cena ok 1500 zl
Ja wole uzbierac kase i kupic maly przenosny sprzet nurkowy. Drozszy co prawda, ale caly razem z silnikiem spalinowym wazy 40 kilo i bije do 300 atmosfer. _________________ soulman
http://www.uosie.pl
GG: 665981
GSM: 508325021 (tylko SMS)
Co z tego, że jutro ma być lepiej. Zawsze jak się budzę, jest dzisiaj. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
KBKS Szeregowiec

|
Wysłany: Sob Lut 28, 2009 12:58 pm Temat postu: |
|
|
za te pieniadze bylo warto:P tym bardziej ze juz byla testowana i dziala bardzo dobrze
nie zrozumieliscie mnie. oryginalnie silnik elektryczny w tej sprezarce juz mam (4kw ) i jest sprawny, ale wolalbym sprezarke wpakowac na stale do przyczepki i wtedy jej waga mi juz nie przeszkadza:) ale w takim wypadku potrzebuje innego zrodla mocy czyli np silnik spalinowy... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
soulman Plutonowy

|
Wysłany: Sob Lut 28, 2009 1:32 pm Temat postu: |
|
|
Zrozumialem Cie dokladnie.
Silnik z agregatem 3 fazowym tyle kosztuje.
A calosc niezle wazy Przyczepka nieodzowna. _________________ soulman
http://www.uosie.pl
GG: 665981
GSM: 508325021 (tylko SMS)
Co z tego, że jutro ma być lepiej. Zawsze jak się budzę, jest dzisiaj. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Filip Szeregowiec

Dołączył: 03 Lip 2008 Posty: 112 Skąd: Rzeszów - Nowe Miasto - Pogoń Bydło
|
Wysłany: Sob Lut 28, 2009 2:47 pm Temat postu: |
|
|
Mam silnik modelarski, całkiem spory do remontu, a przynajmniej porządnego wyczyszczenia. Na oko by miał z te 4 KW. Jeżeliby się na coś przydał to mogę użyczyć bezterminowo, z pożytkiem dla wszystkich.
Po RedStormie wyciągne go z piwnicy i zobaczę czy coś z niego jeszcze będzie. A nuż... _________________ Pozdrawiam
Filip |
|
| Powrót do góry |
|
 |
GEOO Mieczyk
|
Wysłany: Sob Lut 28, 2009 4:31 pm Temat postu: |
|
|
KBKS ty po prostu potrzebujesz agregatu prądotwórczego z wyjściem 3 fazowym np. taki http://allegro.pl/item557768580_agregat_pradotworczy_6_8_kw_nowy_promocja.html
pod ten agregat podłączasz sprężarkę i wszystko powinno ci hulać na terenie gry. Taki agregacik spala jak piszą ok 1 l/h ale przecież cały czas nie będzie ta sprężarka działać wiec jak spali z 3 może 4 litry na cały dzień to wszystko. Też zależy jaką ma wydajność twoja sprężarka ale większość już z pełnymi przyjeżdża wiec tylko na dobicie ewentualne. Agregat pierwszy lepszy wybrałem ale musisz mały zapas wziąć na moc silnika jak masz 4 kw to agregat 5 kw powinien wystarczyć. W razie jakiś pytań pytać postaram się odpowiedzieć
Pozdrawiam Krzyś _________________ HELL WAS FULL SO I CAME BACK |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Stykky Weteran

Dołączył: 12 Wrz 2008 Posty: 440 Skąd: Rzeszów - Zalesie - Pogoń Bydło
|
Wysłany: Sob Lut 28, 2009 4:35 pm Temat postu: |
|
|
| GEOO napisał: | | ale większość już z pełnymi przyjeżdża wiec tylko na dobicie ewentualne |
No dobra ale za te pełne płacimy.
Pasuje do tej sprężarki jedna butle matke kupić na stałe z której będziemy wszyscy się dobijali i co chwile tylko matkę dobijać ze sprężarki.
Wtedy zrzutka na hp od każdego po 5 zł i na tym może niezły biznes ci wyjść
A biorąc pod uwagę że pożyczenie jednej butli 15L kosztuje 30 zł a jedna to zwykle za mało.
Bedzie gicior. Wróci ci się zakup. _________________ "Prawdziwi speedballowcy nie jedzą miodu... oni żują pszczoły..."
www.stykky.pl
GSM: 609-261-024 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Mati89 Rekrut
|
Wysłany: Sob Lut 28, 2009 7:16 pm Temat postu: |
|
|
Problem z butla matką proponuje rozwiązać poprzez zakupienie zwykłej butli z O2 (tlenu). Koszt zakupu takiej butli wynosi 270zł (wymiana 30zł). Są dużo tańsze od butli nurkowych a też nadają się do nabicia sprężonym powietrzem. Ostatnio nabyłem taka butle i jestem z niej bardzo zadowolony. U pewnych nurków w Rzeszowie (Pozdrawiam Panów) za redukcję potrzebną do przykręcenia "przetoczki" HP do zaworu zapłaciłem 20 zł + nabicie Hp 40zł (1zł za litr). W sumie za zakup butli i za wszystko opisane powyżej zapłacimy 330zł, wydaje mi się że ta cena jest dobra. Wszystko było by cudnie lecz jest jeden sporawy minus tego rozwiązania...
Chodzi mi o ciężar oraz wielkość butli...., chyba że ktoś ma busa żeby wozić taką butle to nie ma sprawy. Pozdrawiam. _________________ GG:8750612
saulin101@interia.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
KBKS Szeregowiec

|
Wysłany: Nie Mar 01, 2009 10:35 am Temat postu: |
|
|
widzialem wlasnie te agregaty i nawet 4,5KW znalazlem za 1000zl czyli stykloby
ale rozmawialem z kumplami i mnowili ze te agregaty nie beda duzo wartac bo to chinszczyzna jest... ale sam juz nie wiem bo wsumie to nie bedzie chodzic dniami i nocami tylko czasami...
co do butli to mysle ze nie bedzie potrzebna bo jak nabijesz ze sprezarki butle duza to pare nab9ic i bedzie juz bic do 1000-1500psi a tak to bezposrednio ze sprezarki byloby zawsze 3000psi co zmniejszyloby tez czestotliwosc nabijania... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Mati89 Rekrut
|
Wysłany: Nie Mar 01, 2009 4:26 pm Temat postu: |
|
|
W sumie co do butli to racja. Nabije się butle w kompresorze a później tylko przetaczać powietrze i grać  _________________ GG:8750612
saulin101@interia.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
KBKS Szeregowiec

|
Wysłany: Wto Mar 03, 2009 2:49 pm Temat postu: |
|
|
| niestety co do silnika spalinowego przy sprezarce okazalo sie ze potrzebny jest silnik najlepiej hondy 12,5KM i jakies przerowki ktore przy odpalaniu silnika beda ulatwiac obrocenie walem sprezarki... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|